Kauboy.jpg

Močty a cidery Kauboy z divokého Severu – Ústí nad Labem

Kvalitní jablka a hrušky a další příchutě, žádné umělé kvasinky, vše připraveno přírodní cestou - to jsou močty a cidery Kauboy.

Močty

Jsou 100% jablečnou šťávou lisovanou za studena na pneumatickém lisu, šetrně pasterovanou a nefiltrovanou. Jsou baleny do lahvových a vratných skleněných lahví – 0,33 a 0,7l. Nové příchutě: malina / mango / maracuja. 

Cider

Je složen z 90% jablečnou šťávou a 10% tvoří hruškový mošt. Cider je nepasterován, nefiltrován, bez přidání umělých sladidel a kultur umělých kvasinek.  Rozkvašování probíhá přírodní cestou – kvasnými organismy ve slupkách ovoce. Kvašení je průběžně kontrolováno stejně jako následné zrání (proces do lahvování trvá 12 – 15 měsíců). Cider je i pravidelně přetáčen z tanku do tanku a na závěr mírně sycen CO2. Lahvován do vratných lahví 0,5l nebo do keg sudů.

Ovoce do močtů i ciderů pochází pouze od lokálních sadařů z Českého středohoří - z okolí Ploskovic a Těchobuzic.

Nové příchutě: arónie / ostružina / mango / vinný cider. 

Kauboy Barrique cider 2020 je zcela unikátní nepasterovaný cider zrající minimálně jeden rok v 5 let starých dubových barrique sudech po epesním červeném víně z oblasti Bardeaux. I přes svou letitost je příjemně poloskladký a to i přes to, že nebyl nijak sířen či jinak teplotně či chemicky stabilizován. Nepasterováno, nefiltrováno, s obsahem alkoholu 8,2 % se stal vítěžem mezinárodní soutěže WORLD CIDER SEAL 2023. 

Kontakt

Adresa
Naturen s.r.o.
Drážďanská 80/82, Krásné Březno
400 07 Ústí nad Labem

Telefonní kontakt
+420 777 834 598 (Štěpán Ren)

E-mail
info@kauboy.cz

Webová stránka
kauboy.cz

Facebook

Kategorie

Regionální značka - ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ Regionální produkt

Fotogalerie