V úterý 6. prosince zasedala již 16. v řadě certifikační komise, která v Litoměřicích uděluje značku ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ Regionální produkt.
Tentokrát se novými členy staly opět krásné produkty a zážitky
- Vynikající, chutné a zdravé - Low carb pečivo a koláče z Podřipské manufaktury příjemně překvapilo celou porotu. Pečivo je vyráběno denně čerstvé, ručně zadělávané z vlastních směsí a surovin (z mandlové mouky, mletých semínek a ořechů, žitné mouky a další).
- Dřevěné dekorace PASTUdomov, které vyrábí paní Gollová z Ústí nad Labem ve své krásné dílně. Každý kus výrobku je originál. Každý je zvlášť řezaný, dekorovaný, zpravidla malovaný v nejrůznějších tvarech.
- Med a exkurze na včelí farmu AnnKas z Dubičné získali certifaci ke stávajícím svíčkám ze včelího vosku. Ajka Novotná je pravý srdcař, který si svým povidáním a znalostem o včelách získá srdce každého školáka i dospěláka.
- Josefínské slavnosti - velkolepá a neobyčejná akce, která je považována za největší historickou slavnost se zaměřením na období 18. století ve střední Evropě. Akce je v terezínské pevnosti pořádána v této velikosti od roku 2016.
Na závěr přišly na řadu obhajoby
Certifikace se prodlužují o další 3 roky Pivovar Hotelu Na Rychtě a jejich pivům, výborně řemeslné zmrzlině Porta Bohemica, jedinečným Slavnostem Pastvin, domácím levandulovým sušenkám Lavandulkám i klapské levanduli z Klapého a nakonec i ovocným džemům a sušeným jablkům firmy Grešík!
Více o produktech na: https://www.stredohori.cz/regionálníznačky
Všem blahopřejeme.
Podrobnosti o konání
Datum: 6.12.2022